26 Mart 2017 Pazar

Seksi Numara Kitap yorumu...






Kitap Adı           : Seksi Numara (+18 olan hayatın kendisi)  
Yazarı                : Melis Ben
Yayınevi            : Deniz Altıyayınları
Puan                  : 5üzerinden / 7 *******


Nerden başlasam, nasıl anlatsam bilmiyorum… Bildiğim tek şey bu kitap ergenlere ders niteliğinde okullarda okutulmalı. Biliyorum hepiniz salt porno bir kitap olduğunu düşünüyorsunuz. Ama hayır öyle değil evet sevişme sahneleri var, Erhan ile Melis’in ateşli sahneleri.  Melis önce karşısındaki kadına saygı duymasını öğretiyor. Kadın isterse bedenini satsın, isterse eğitimci, isterse sıradan bir işçi olsun saygı duyulmak zorunda. Ayşe, Fatma, Melis ya da çocuk, ergen, genç, yetişkin kadın cinsel meta değildir. Önce o kadının ruhunu doyurmalısın sonra bedenini…

Kitaptan birkaç paragraf…

Sayfa 10
Evlenmek için erkeğe ehliyet vermeliler bence. Kadına nasıl dokunulur, hangi düğmelere ne zaman basılır, ne zaman dudaklar, ne zaman dil konuşturulur. Hepsi için tek tek puan verip geçemeyeni anasının evine geri göndermeliler. Yoksa başka bir ana kuzusu yatakta benim gibi canı yanmış, çaresiz ve doyumsuz kalır.
Sevgiyse sevgi, saygıysa saygı, güvense güven. Ee? Hani mükemmel evlilik için bunlar yetiyordu? Yalanmış lan. Bildiğin yalanmış. O kriterlerin arasına ten uyumunu koymayı ya unutmuşlar ya da bilerek saklıyorlar.

Sayfa 14
Haddini bilen adama erkek derim ben. Kadını ezmeyene. Ağalık, babalık, patronluk taslamayana… Eşitim olduğunu bilecek; sadece fiziksel güç anlamında ondan zayıf olduğumu, ama ruhen onu kat kat aşabileceğimi de yüreğinde hissedecek.
Sayfa 25
Kadınız, kadın. Telefon seksine bile sadık kalma dürtümüz var. Normal mi?
Sayfa 36
Bir erkeğe bakarken ne çok beğeni kriterimiz var, farkında mısınız? O olmasın, bu olmasın, bunu yapmasın, bunu demesin… Adamı olduğu gibi kabul etme olgunluğuna sahip değiliz. En azından ben değilim. Ama beyler size bir sır… O çorap beyaz olursa benim bütün ateşim sönebilir.
Sayfa 41 :
Bir gün bir kızım olursa, ona diyeceğim ki, ilk öpücükte seni uçurmayan birinden bir bok olmaz arkana bakmadan kaç. Kim bilir kaç kadın herhalde sonra uçacağım diye düşünerek kanatlarını baba evinde bırakıp evlendi. O kanatları bir kez bırakınca da uçmak sadece bir hayal olarak kaldı…


Bunlar sadece tadımlıktı gerisi kitapta alın okuyun ve tartışalım…  

1 yorum: