1 Aralık 2016 Perşembe

Çilek Kız Yasemin'i tanıyalım mı?

Hepinize merhaba, ben Elif Beyza Odacı, Yasemin’e sizin adınıza soruları ben sordum umarım keyifle okursunuz.
Öncelikle söyleşi teklifimi kabul ettiğin için çok teşekkür ediyorum kayınvalideciğim.
Rica ederim tatlım. Teklif senden gelince kabul etmemek olmazdı.


Aralık ayı blog söyleşi konuğunun kendin olması konusunda ne hissediyorsun? Öncelikle bu benim ilk söyleşim ve evet biraz acemi cesareti oldu sorularım kusurlarım olursa şimdiden mazur görün.
Açıkçası heyecanlıyım. Bakalım gelinciğimde kaynanası kadar başarılımı söyleşi konusunda…


Evet, o zaman hazırsan başlayalım.
Hazırım, gelsin sorular.

1- Söyle bakalım Yasemin namı diğer Çilek kız kimdir?

38 yaşında, bekâr ve turizmciyim. Şu an bu söyleşiyi de Antalya’dan iş seyahati dönüşü bavul hazırlarken yapıyorum. Blogerım, aynı zamanda Mortena yayınlarında kurgu editörlüğü, son okuma, yayın koordinatörlüğü yapıyorum. Kitap Ağacı Romantik Kitaplar Kulübünün Modreatörüyüm. Geri kalan zamanda da bir şeyler karalıyorum. Kesinlikle yazar değilim sadece yazan taraftayım.


2-Peki Çilek kız ne okur?

Çilek kız her şeyi okur polisiye, gerilim, tarihi aşk… Yasemin sadece şiir, felsefe ve psikoloji kitapları okumaz. Bu arada en çok pembe kitapları severim. Hayat zaten yeterince gri pembe kitaplar ile mutlu oluyorum… Ayrıca yanlış anlaşılmasın psikolojik gerilim okurum ama hastaları üzerinden para kazanan psikologların kitaplarını okumam.

3- Okumaktan keyif aldığın yazarlar kimler?

Ben yıllarca klasikleşmiş Türk yazarlar dışındaki yazarların kitaplarını okumadım. Okuduklarım Hıfzı Topuz, Sabahattin Ali, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Osman Aysu, Armağan Tunaboylu, Buket Uzuner gibi belli bir kariyerde olan yazarlardı. Ama sonra bir kalemle tanıştım Sevgili Deniz İrfan Buğday Kokusu ve Yedi Sekiz kitaplarının yazarı. Onu okuduktan sonra yeni kalemlere şans vermem gerektiğini anladım.

Agatha Christie, Sarah Jio, Danielle Steel, Debbie Macomber, Judith Mcnaught, Jean-Christophe Grange ve Marlo Morgan benim en sevdiğim yazarlardan bir kaçıdır.

 

Okurken iyi ki şans vermişim dediğim yeni yazarlar; Jennifer Royce (Tarihi aşk romanları muhteşem), Dilek Taygun(Zor aşkların kalemi), Esra Tok(Töre kitaplarını sevdiren yazar), Nazlı Ozan, Merve Duman, Tuğçe Sargın, Ayşe Ayhan, Didem Bilaş (Romantik komedi kalemleri efsane) Berrin Karapınar, Ayşegül Çiçekoğlu ve Özge Erkin.

 

Aşkın Nur Karataş Türk yazarlarında erotik romans yazabileceğinin canlı kanıtı…


Kitaplarını kâğıt kokusu ile okumayı beklediğim yazarlar ise; Aslı Gürışık, Aslı Özden, Huriye Çelik, Müzeyyen Elmas, Nurcan Balkanlı, Nuray Ergen, Sezen Yıldız, Valeria Kim Young ve Zeynep Sipahioğlu var.



4-Başucu kitabın var mı? Varsa hangisidir?

O kadar çok ki ama en sevdiğim ve bu yıl üçüncü kez okumak istediğim Marlo Morgan’ın Bir Çift Yürek kesinlikle her insan ömrü hayatında bir kere okumalı.



5-Takipçilerine önereceğin 5 kitap nelerdir?
·        Kuranı Kerim ve Nutuk – Gazi Mustafa Kemal Atatürk
·        Hıfzı Topuz ve Sabahattin Ali’nin tüm kitapları
·        Bir Çift Yürek ve Sonsuzluğun Mesajı – Marlo Morgan
·        Ömrümden Uzun İdeallerim Var – Suna Kıraç
·        Abim Deniz – Can Dündar
   


6- Wattpad’de okuduğun yazarlar var mı?

İnsanlar belli bir yaştan sonra huy değiştiriyor. E-book bile okumayan ben şu sıralar sıkı bir wattpad okuyucusuyum…
Kimleri okuyorum,
Aslzden İmkânsız aşk serisi okunmalı(İlk okuduğum töre kitabı Aslı’nındır sonrası iflah olmadım) Bu arada İmkânsız Aşk serisinden Yara benim için özeldir.
 
(Benim için de kaçış çok güldüm okurken )  
Asli1909 Tüm kitapları ama özellikle kâğıt kokusu ile okuyacağım Hikâyenin diğer yarısı.
Esratuana’nın tüm kitaplarını wattpad’den takip ediyorum. Özellikle Mazi serisinin Günahkâr ve Masum’u.
Dortgozkedikiz’ın Kedi Kız ve Sözde Serisi (Nişanlı, Evli, Arkadaş ve Çapkın)
Asknnur’dan Bay Mükemmel serisi ve Hırçın… Soğuk kitap oldu kâğıt kokusu ile okuyacağım.
Nurayergen0133 Kumanın savaşı (Kuma hikâyelerini sevmeyen ben bu kitabı çok sevdim neden bilmiyorum) Lizge ve Ansızın gelen
Muz1el2gun’ün Mükemmel takıntı 
HurisC’nin Eksen’i (Orada ki Yasemin benim Koray’ıma yaklaşanı yakarım)
Kupavalesiningelini’nin Aşk Sözleşmesi ve Tek gecelik ışıltı KIRMIZI… Kalemini çok güzel kullanıyor
Mineselen İdeal Gelin Adayı Projesi1 ve 2, Hayalin Yetmez (Yakında kitap olarak kâğıt kokusu ile okuyacağım)

Ddmbls, Kesinlikle yazdıkları sitcom olmalı Mizah yapabilen ender kadınlardan
Cansuueroglu – Yasak Mabed ve Buzul Korku
Yeni ve daha acemi yazarımız SezenYldz ne yalan söyleyeyim ben bu kadar iyi bir hikâye ve kalem beklemiyordum. Ama yazdıklarını okudukça bizim kızda ne cevherler varmış diyorum. Betimleme ve yazım dili öyle damardan vuruyor ki dilerim kitap olur. Kitap kokusuyla okumayı çok isterim.


7 - Yazmaya neden başladın?

Yazmak aslında hayatımda hep vardı. Benim için kendimi ifade etmek konuşmaktansa yazarak daha kolay.
Ama kitap yazmayı soruyorsan senin de bildiğin gibi bu iş aslında bir şakayla başladı sen yazmazsan ben yazarım muhabbeti ile. Sevgili dortgozkedikiz Nurcan’ın(Küçük Eltimin)(Kendisine tekrar teşekkür ederim karakterlerini benimle paylaştığı için) Sözde Nişanlısında Tamer Kaya vardı biz onun yalnız kalmasını istemedik. Eltişimde sağ olsun kıyamadı ve Sözde Evli’deki Gülden Çelik ile çöplerini çattı. Ama bizim istediğimiz bitmedi +18 bir bölüm istedik. Ben yazamam kocaman insanlara dedi. Sen yazmazsan ben yazarım dedim ve yazdım. Sözde Olgun böyle başladı.
Şu an 67 bin okuma ve harika yorumlar ile gidiyor Sözde Olgun. Yakında hepinize güzel bir sürpriz ile final olacak. Olumsuz eleştirilerde aldım ama diyorum ben yazar değilim sadece yazmayı seven biriyim.
Bu arada eski sevgilim benim yazmam gerektiğini ileride iyi bir yazar olacağımı söylerdi ama ben yazmaya cesaret edemezdim… Sizin de gazınız ve desteğiniz ile yazıyorum şimdi…
Aslında her şeyiyle bana ait olan bir kurgum var. Cesaret edip yazmaya başlarsam bir gün herkes yazdıklarımı kâğıt kokusuyla okuyacak.


8-Yazmanın sendeki yeri nedir?

Nefes almak, yemek yemek gibi, yaşamak için zorunlu bir ihtiyaç. Aslında en büyük hayalim yazmanın dışında 20’li yaşlarımın başından beri (Ben gibiyken yani) küçük bir Ege kasabasında bir kafe açmak. Her şeyiyle benim ilgilendiğim bir yer. Küçük şirin, sessiz kitap okunabilecek huzurlu bir ortam. (Bu arada buluşma sözünü de aldım)



9- Sözde Olgun’da yaşamından bir şeylerde bulabiliyoruz diyebilir miyiz?

Aslında hayal ettiğimi yazıyorum. Tamer hayalimdeki sevgili ben de onun gibi sevgisi, saygısı, tutkusu olan bir adam istiyorum. Tamer ve Gülden’in yaşadığı aşk yaşamak istediğim aşk.


10-Sence gerçek aşk var mı?

Aşk kadınına sorulacak soru mu bu Elif’im? Aşk vardır ve insan bir kere âşık olur. Ondan sonra yaşadıkların sevgi, saygı, tutku, arzu ve sadakattir.  


11-Neden bir tutam çilek ve neden blogerlık?

Aslında bu soru neden çilek olmalı. Aşk kadınıyım ve bana göre aşk bir meyve olsaydı kesinlikle çilek olurdu. Çilek’i o kadar seviyorum ki dövmesini bile yaptırdım.
Neden blogerlık soruna gelirsek, dedim ya yazmak benim için nefes almakla eş değer.
Arkadaşım Sinem’in bloğu vardı, ben de blog açmak istiyorum yapabilir miyim dedim? Bir gün iş yerime ziyaretime geldiğinde yine blogdan konuşurken bana blog adın ne olsun dedi? Bir Tutam Çilek dedim, her şeyden bir tutam bahsedeyim.
Baktı ve Birtutamcilek adı boş alabiliyorum diyerek aldı. Ama blog bir süre öyle kaldı sonra tasarımcı Gonca ile konuştum o da sokak kedilerini beslemek için 15 kilo kedi maması karşılığında blog tasarımımı yaptı ve ben de yazmaya başladım.


  
12-Son olarak okurlarına ve takipçilerine ne söylemek istersin? (Bu arada bu söyleşi senin bloğunda yayınlanacak okuyucuların ve takipçilerin seni daha yakından tanısın diye)
Öncelikle yazdıklarıma değer verip okudukları ve beni takip ettikleri için hepsine çok teşekkür ediyorum. Takipte kalsınlar sürprizlerim devam edecek. Eğer beni sosyal medyadan da takip etmek isterlerse.
İnstagram ve wattpad = @ysmn978
Twitter= cilek978



Ve sevgili Elif sana da çok teşekkür ederim bu keyifli söyleşi için.

Uzun zaman önce deli cesareti hadi seninle de ben söyleşi yapayım dediğimde kabul ettiğin için ve bana bu sözümü unutturmayıp bu söyleşiyi yaptığımız için, bu söyleşi benim için ilkti ve sana çok teşekkür ederim çok keyif aldım. Zaten Yaseminimle konuşmak ayrı bir keyif, arada buluşma sözünü alınca keyfinden yenmeyen bir konuşma oldu.


Peki, sürpriz sorulara hazır mısın?
Bunu beklemiyordum gerçekten sürpriz oldu. Herkese çok teşekkür ederim…  

En son kendin için ne yaptın?(Muzo)
En son sinemaya gittim çok oldu ama “Senden Önce Ben” filmine.

Bu hayatta en çok istediğin şey ne? (Nuray )
Amerika’ya gidip Seattle’da yüzen evlerde yaşamak(Sarah Jio-Gündüzsefası)


Hayatında yaptığın hiç pişmanlık duymadığın en güzel hatan nedir?(Damla )
Bana göre hata değil ama birçok kişi hata diyor. Yeğenlerimin adını enseme dövme yaptırmak. Ve tabii ki çilek dövmem.


Eğer mümkün olsaydı hangi kitap karakterini hayatına katmak isterdin?(Aslı Gürışık)
Gözyaşı çetesinden Tuğrul (Gözlerinden ateş çıktığına eminim ama aşığım kuzum), Sözde Nişanlı Koray, Eksen Koray daha yazmayayım bence…

Kendini 3 kelime ile anlat desem? (Aslı Gürışık)
Çilek, Türk kahvesi ve çılgın

Şeytan azapta gereke bir şarkı armağan etsen bu ne olurdu? (Aslı Gürışık ve Elif Beyza Odacı)
Yonca Evcimik’ten Bandıra bandıra ye beni der susarım…

Hangi kitabın sonunu değiştirmek isterdin? (Huriye)
Senden Önce Ben… Will ölmemeliydi.

Hangi Kitap karakteri olmak isterdin? (Tuğba)
İşte beklediğim soru kaynanacığımdan… Marlo Morgan’ın Bir Çift Yürek kitabında ki ana karakter Gezgin Dil’in yerinde olup Aborjinler ile bir ay yaşamak isterdim.

Kelime oyunumuza hazır mısın peki?
Tuğrul                             :  Güç
Asaf                                :   Çocuk
Koray                              :   Adam
Jasmin                             :   Çılgın
Olgun                               :  Tamer ve Gülden
Elif                                   :    birtanecikk  
Hayat arkadaşı                 :   Yok
Watt pad                           :  Yenilik
Şeytan azapta gerek         :  Sevdiklerim
Bıyıklı abla                      :   Erotizm düşmanı
Hamilelik                         :   Nasip
Çiftlik                               :  Tuğrul
  



19 yorum:

  1. Harika bir soylesi olmus.. Benden bahsedisine hayran oldum ve okurken duygulandim. Tesekkur ederim guzel gonullum.. Umarim bir gun gerceklesir o kagit kokusu. Benim de temennim o.... opuyorum seni kocaman.. elif de guzel sorular hazirlamis onu da tebrik ediyorum. Benin sordugum soruyu sormamis olsada harika sorular sormus...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım beğenmene çok sevindim... Kocaman öperim seni kalemi güçlü kadın

      Sil
  2. Çok beğendim Canım çoookkk... Yasemin ne çok ortak noktamız var ah bir bilsen.
    İyi ki yolum Wattpad e düşmüş. İyi ki seninle bir şekilde kesilmiş ve iyi ki o iddiayı yaptık da Tamer ve Gülden in hikayesine başladın.
    Dilerim herşey gönlünce olur. Bu arada ben kim miyim wattpad de görüşürüz.

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim Canım çoookkk... Yasemin ne çok ortak noktamız var ah bir bilsen.
    İyi ki yolum Wattpad e düşmüş. İyi ki seninle bir şekilde kesilmiş ve iyi ki o iddiayı yaptık da Tamer ve Gülden in hikayesine başladın.
    Dilerim herşey gönlünce olur. Bu arada ben kim miyim wattpad de görüşürüz.

    YanıtlaSil
  4. Yasemin çok güzel bir söyleşi olmuş hakkında bilmediğim bir kaç ayrıntıyı da öğrenmiş oldum. İyi ki seni tanımışım. Bende ki yerin her zaman ayrı. Sözde Olgun'la başladı yazı hayatım ama sende bu azim oldukça bir çok kitaba daha imza atacağına şüphem yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynep'ciğim iyi ki varsın...

      Sil
  5. Yasoşum harika bir söyleşi olmuş keyifle okudum. Harika bir insansın iyi ki seni tanımışım. Uçarı, çılgın, deli dolu arkadaşım benim. <3 Ben seninde kitaplarını en kısa zamanda okuyacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Aşkın'cığım iyi ki tanıştık... Hayatımda hep ol küçük kardeşim... Ben kendim bastırıp size yollayacağım :D

      Sil
  6. Seni tanımak çok güzel ve güzeldi. ;) çilekli ;) ismimide geçirmiş benide unutmazmış ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca'm bu blogdaki emeğini unutamam ellerine emeklerine sağlık. İyi ki yolumuz kesişti :)

      Sil
  7. Aslında son 10 dakikadır yazmaya nereden başlayacağımı düşünüyorum. Çünkü seni anlatabilecek doğru kelimeleri bulamamaktan, doğru cümleleri kuramamaktan korkuyorum. En kötü anlarımda bile telefonun ucunda hissettiğim yüksek enerjinle,insanın içini ısıtan doğallığınla,dudaklarından dökülen her sözcüğün samimiyetiyle, güven veren varlığınla, insanları olduğu gibi kabullenen kocaman yüreğinle......tanıdığım, ender rastladığım özel bir kadınsın Yasemin.Seni hayatıma katmama, senin hayatına dahil olmama vesile olduğu için kitapları daha bir sever oldum :)
    Söyleşiye gelince, özellikle sürpriz sorulara bayıldım, çok eğlenceliydiler.Ve tam Jasminlik cevaplardı;)
    Bence yazmaktan vazgeçmemeli, bahsettiğin kurguyu bizimle paylaşmalısın çünkü ben senin kalemini gerçekten çok seviyorum. Ve bizimle paylaştığın, paylaşırken de yaşattığın Gülden&Tamer aşkı için ayrıca teşekkür ederim.
    Son olarak, söyleşinde hikayelerimden bahsederek, doğum günümde beni 2.kez duygulandırdın. Çok teşekkür ederim Çilek kız. SENİ ÇOK SEVİYORUM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslım bu güzel düşüncülerin için çok teşekkür ederim... Seni seviyorum kuzum

      Sil
  8. Süper olmuş bu bayıldım
    Bandıra Bandıra yiyesim geldi sizi 😄😄😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kaynanacığım çok teşekkür ederim 😄😄😘😘😘

      Sil
  9. Bugün söylesiyi ikinci kez okuyup yorum yapmadigimi fark ettim. Aslinda ne tarz bir yorum yapmam gerektigini de bilmiyorum. Ismimi senin blogunda okumak benim icin ayri gurur verici. Seviyorum seni <3

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir röportaj olmuş Yasemincim büyük keyif aldım okurken :) uzun zamandır sinemaya gitmemişsin Senden Önce Ben'e gittiğin günü hatırlıyorum :P kocaman öpüldün canım en kisa zamanda görüşelim ����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim. Evet film tamamen hüsrandı benim için. Bencede buluşup bir sohbet edelim :) Kocaman öptüm kuzum

      Sil