18 Temmuz 2017 Salı

Yörünge'nin yazarını daha yakından tanımak ister misiniz?

Merhaba;
Bugün çok tatlı bir kadınla söyleşi yapacağız. Yörünge serisinin yazarı Fatma Atınç ile. Fatma ablacığım söyleşi teklifimi kabul ettiğin için çok teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim canım Çilek kızım.



1- Fatma Atınç kimdir? Blog takipçilerim ve okurların için kendinden bahseder misin?
Kendi halinde bir kadındır aslında. Tek belirgin özelliği iflah olmaz bir kitap aşığı olmasıdır. Birazcık çenesi düşük olabilir… Bu da sık sık çekildiği inzivayı abarttığı için biriktirdiklerini dışa vurma ihtiyacından kaynaklanabilir.
Bir de hayatı boyunca onu tanıyan tanımayan herkes nedense öğretmen olduğuna karar verir ki bu durum onu hala şaşırtmaktadır…



2- Anne, eş ve yazar olarak bize bir gününü anlatır mısın?
İşte aykırı taraflarımı burada ifşa etmek zorundayım. Geç yatar, geç kalkarım. Yani sabaha karşı yatağa girer öğlen gibi kalkarım. Eğer yeni bir kitaba başladıysam da onu bitirmeden uyumam söz konusu değil. Bu alışkanlığım başta yadırgansa da zamanla herkes tarafından çaresiz kabullenildi. Arkadaşlarla sabah kahvelerimizi bile öğlenden sonra içeriz. Yine de her şeye zaman ayırmaya çalışırım. Yemek yapmayı çok severim mesela her yemeği biraz kafama göre değiştiririm. Film ve yabancı dizi tutkunuyum aynı zamanda. Tabi müzik önde gelen aşklarım arasında her zaman yerini korur.
Eşimle emekliliğin tadını çıkarıyoruz, oğlumuz ise iki lisans bitirmesine rağmen, on beş yaşından beri yakalandığı müzik sevdasından vazgeçmedi ve halen İstanbul’da profesyonel müzisyen olarak çalışıyor. Bu size bir şeyler çağrıştırıyor olabilir ki doğrudur…



3- Fatma abla iyi bir okuyucu ama neler okur?
İlkokuldan itibaren klasiklerle başladım ve orta sona kadar önce onları hatmettim. Her şey okurum gerilimden tut bilim kurguya kadar. Yine de itiraf etmem gerekirse son yıllarda eskiden biraz geri planda tuttuğum romantik kitaplara ağırlık vermeye başladım. Galiba hayat beni fazla yordu ve romantizmin büyülü dünyasında kaybolmak tam da ihtiyacım olan huzura kavuşmamı sağladı.

Gri olan hayata inat pembe okuyoruz…(Bu benim sloganım)




4-Sence herkesin kütüphanesinde olması gereken 3 kitap hangileridir?
Ah işte bu soru çok zor… Mesela Afgan yazar Halid Hoseini’nin “Bin muhteşem güneş” adlı kitabı beni çok sarsmıştı. Fakir Baykurt’un Onuncu köyü de öyle. Ve Nazım Hikmet’in şiirleri olmazsa olmazım sanırım… Ama bunun dışında yüzlerce kitabı anmak isterdim… Hatta binlerce…



5- Hangi 3 yazar her ay bir kitap çıkarsa okumaktan asla sıkılmazsın?
Klasiklerden Emile Zola, gerilim Stephen King ,bilim kurgu İsaac Asimov ve romantik olarak Judith Mc Naught.
Eyvah, dört tane oldu… Neyse ki kendimi tutup onlarcasını saymadım…



6-Peki, Wattpad de kitap okumayı seviyor musun? Wattpad de okuyup bizlere önerebileceğin hikâye var mı?
Wattpad okuyorum tabi ama yazmaya başlamadan önce daha fazla zaman ayırıyordum. Son zamanlarda esraeyul tarafından yazılmış “Ayakta kal” adlı hikâye farklı tarzıyla dikkatimi çekti. Ayşe Yeşim’in yazdığı “Tünel” de insanı düşündürmeyi başaran konusuyla güzel bir kitap. Ve favori yazarım Asuman Börklüce’nin bütün hikâyelerini zevkle önerebilirim.



7- Fatma ablacığım neden yazmak? Nasıl fark ettin kendindeki bu cevheri?
Genellikle kendini kolaylıkla ifade eden bir insanım ama yazmayı hiç düşünmemiştim.(Yani bir cevherim olduğundan bihaberdim) Wattpad’te bir yığın çok okunan saçmalığa rastladıktan sonra benim gibi kitap delisi olan arkadaşım “Sen daha iyisini yazarsın” dedi ve ben ona inandım. Böylece sakin yaşantımda oldukça canlandırıcı bir maceraya atılmış oldum…



8-İlk ne zaman yazmaya başladın?   
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Yörünge’nin ilk bölümünü yayımladım.



9-Yazmak senin için bir tutku mu yoksa vakit geçirmek için mi?
Vakit geçirmek için başlayıp tutkuya dönüşen bir yolculuk diyelim.



Gelelim Yörünge serisine
10- Yörünge serisinin doğuş hikâyesini anlatır mısın?
 Öncelikle gençlere yönelik yazmak istedim. Gerçek hayattan kesitler içeren ve herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği sade ve insancıl hikâyeler. Oğlumla diyalogum her zaman yakın ve arkadaşçaydı bu yüzden Yörünge’yi oluştururken onu ve grup arkadaşlarını başlıca karakterlerim olarak örnek aldım ama Kerim, Can, Cemil ve Altay’ın hayat hikâyeleri tamamen kurgu tabi.



11- Neden bir rock grubu yazıyorsun?
Babam müzisyendi, kardeşim ve oğlum da müzisyenler. Bu yüzden müzik ve sahne hayatına biraz aşinayım ve tabi bildiğim bir şeyi yazmak kolay geldi… Müziğin türüne gelince… ROCK… Fazla söze gerek yok…


12-Ela’ya karşı Ela bitti ama ana karakterler Kerim ve Ela serinin tüm kitaplarında olacaklar mı? 3. Veya 4. Kitapta onların çocuklarını okur muyuz?
Kesinlikle… Ela’nın evlenmeme inadı Kerim’in ikna kabiliyeti karşısında nereye kadar dayanabilir ki…



13-Karanlıktan çık… Ne desem ne sorsam beni o kadar yaralayan bir hikâyeydi ki… Öncelikle Mine’nin ablasının intiharı çok gerçekti günümüzde yaşanan olaylar mı yazdırdı?
Sanırım son yıllarda artış gösteren bu iğrenç taciz olayları hepimizi isyan ettiriyor. Nerdeyse her gün okuyoruz ve bir yandan kahrolurken diğer yandan deliriyoruz… Bunun ne kadar ağır ve ölümcül bir suç olduğu ve kanun nezdinde asla taviz verilmemesi konusunda tepkimi göstermek istedim.



14- Pedofili hastası zengin adamımız Talip Biçici o karakteri yazarken zorlanmadın mı? (Ben okurken cinnet geçirdim)
Ben de yazarken geçirdim Yasemin inan bana. Bu yüzden onun tarafından en büyük kötülüğe maruz kalan karısı Jale’yi bu kadar zeki ve onu yerle bir edecek kadar güçlü kıldım. Asla şiddet taraftarı değilim ama böylelerine hiçbir ceza gözüme yeterli görünmüyor.



15-Ve Cemil’in yetimhanede yaşadıkları açıkçası okuyamadım o iki bölümü kabul edemedim abla sen nasıl yazdın?  
Böyle ağır bölümler beni inanılmaz zorluyor. Boğazıma bir yumru tıkanıyor ve üzerimdeki boğucu ağırlık yazmayı bitirene kadar beni mahvediyor, çünkü yazdığım her şey bir bir gözümde canlanıyor.



16- Karanlıktan çık ne zaman final yapacak?
Az kaldı. Tam olarak sayı veremem ama en çok beş altı bölüm sonra bitiyor. Ufacık bir spoi vereyim sana Cemil’in annesini tanımadan olmaz değil mi?

İşte bu harika haber kayınvalidem çıkıyor ortaya demek… (Cemil benim)


17 – Ve serinin üçüncü kitabı can ne zaman başlayacak…
Ha işte en büyük spoyleri de sen verdin… Tam herkes Can mı Altay mı diye fikir yürütürken…
Can’ın tanıtımını Cemil’in finalinde yayımlayacağım ama başlamam iki-üç haftayı bulur. “Karanlıktan çık’a hiç ara vermeden başlamış ve çok zorlanmıştım.



18 - Yeni bir şey denedin ve ben bir okur olarak çok beğendim. Masalların devamı gelecek mi?
Teşekkür ederim canım. Devam etmeyi çok istiyorum zaten masalları da seri olarak düşünüyorum. Hatta her masalı farklı bir türde yazmak istiyorum polisiye, bilim kurgu, fantastik v.s. İnşallah zaman ayırabilirim…

Umarım bir prenseslerden birinin adı Yasemin olur ablacığım…


 19 – Yazdıklarınla ilgili en büyük hayalin nedir? 
Daha fazla okura ulaşmak isterdim ve tabi hikâyelerimi okuyan her bir okurun “Zamanımı boşa harcamadım” demesi beni çok mutlu eder.


 20 –  Blog takipçilerime ve okuyucularına son sözün nedir?
 Kitap sevdamız hiç eksilmesin. Sevgiler…



Sevgili Fatma Ablacığım,
Yolun açık olsun…
Sevgiler,
Çilek Kız Yasemin,




Seninle Tek Kelime Oyununa Hazır mısın?
(Yazdığım Kelimenin Karşısına Senin için İfade Ettiği Anlamı Tek Kelime ile Yazar mısın?)

Rock - yaşam biçimi
Yörünge - yaşadıklarına inanıyorum
Yetimhane - hepimizin sorumluluğu
Zeytinli - yılın festivali
Ela - ilk göz ağrım
Baba - olmayı bilmeli…
Öksüz - hayatı tek başına göğüslemek…
Can - sırada…
Çilek - sıcacık enerji ve sevgi dolu bir tatlış…
Külkedisi - inşallah devamı gelir…
Cemil - galiba hepimizin biraz âşık olduğu…




           








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder