Bu bloğu açarken yemek tarifleri yazacaktım… Ama bir türlü yazmaya fırsatım olmadı belki de tembellik yaptım bilinmez. Resimde gördüğünüz böreği dün gece yaptım. İlk kez patatesli fırında börek yaptım. Daha önce sigara böreği yapmıştım. Ve geçer not aldı sizinle paylaşayım dedim
Patatesli Yalancı Kol Böreği…
Malzemeler ;
6 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Soğan
5 Adet Yufka
Yarım Bağ Dere Otu
Tuz, karabiber, pul biber
Soğanı kavurmak için göz kararı margarin.
Hamuru Islatmak İçin ;
Yarım su bardağı Süt
Yarım su bardağı sıvı yağ.
Üzeri İçin;
2 yumurta
Çörek otu, Susam
Yapılışı;
Patatesleri haşlamak üzere ocağa alıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayıp az yağda kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri soyup rendeliyoruz. Patateslere göz kararı tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip harmanlıyoruz. Kavrulan soğanların üzerine patateslerimizi ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Ocağı söndürüp biraz daha karıştırdıktan sonra ayıklanıp ince kıyılmış dereotunu ekleyip birbirine harmanlıyoruz.
6 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Soğan
5 Adet Yufka
Yarım Bağ Dere Otu
Tuz, karabiber, pul biber
Soğanı kavurmak için göz kararı margarin.
Hamuru Islatmak İçin ;
Yarım su bardağı Süt
Yarım su bardağı sıvı yağ.
Üzeri İçin;
2 yumurta
Çörek otu, Susam
Yapılışı;
Patatesleri haşlamak üzere ocağa alıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayıp az yağda kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri soyup rendeliyoruz. Patateslere göz kararı tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip harmanlıyoruz. Kavrulan soğanların üzerine patateslerimizi ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Ocağı söndürüp biraz daha karıştırdıktan sonra ayıklanıp ince kıyılmış dereotunu ekleyip birbirine harmanlıyoruz.
5 adet yufkayı
ortadan ikiye kesiyoruz. Yufkayı tek tek alıp bir kâsede karıştırdığımız süt ve
sıvıyağ ile ıslatıyoruz. Yufkanın geniş köşesine iç harcımızı koyup rulo
yapıyoruz. Rulo haline gelen yufkamızı kendi etrafında sarıp, gül şeklini
alması ile tepsimizin ortasına yerleştiriyoruz. Geriye kalan yufkalara da aynı
işlemi yapıp ortadaki gül şeklimizin etrafına sarıyoruz. Yufkalarımız bittikten
sonra
2
yumurtaya 1 yemek kaşığı süt (tercihe göre) ekleyip çırpıyoruz. Fırça yardımı ile
böreğimizin üzerine kızarması için sürüyoruz. İsteğe göre susam ve çörekotu (ben
çok sevdiğimden bol kullandım) serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30
dakika (Üzeri kızarıncaya dek) Pişiriyoruz. Denedikten sonra yorum bırakırsanız
çok mutlu olurum. Şimdiden ellerinize sağlık.
AFİYET OLSUN!
Sevgiler;
Allahım! Çok iştah açıcı görünüyor,tarif için teşekkürler hazır evdeyken anneme denettirmem lazım ^^
YanıtlaSilTeşekkürler ... Şimdiden afiyet olsun denedikten sonra yorum bekliyorum :)
SilTadı muheteşemdi canım. Yeni tariflerini bekliyorum. <3
YanıtlaSilafiyet şeker olsun cnm :) Hemen yeni tarif geliyor
Sil