Yalancı Su Böreği (Çilek Usulü
Sodalı Börek)
Malzemeler;
6 Adet Yufka
200 gr Lor Peynir
100 – 200 gr Rendelenmiş Taze Kaşar Peyniri (Miktarı isteğe göre, ben bol seviyorum)
Yarım Bağ Maydanoz
Hamuru Islatmak İçin;
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı soğuk süt
1 Şişe Soda
4 Yumurta
Malzemeler;
6 Adet Yufka
200 gr Lor Peynir
100 – 200 gr Rendelenmiş Taze Kaşar Peyniri (Miktarı isteğe göre, ben bol seviyorum)
Yarım Bağ Maydanoz
Hamuru Islatmak İçin;
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı soğuk süt
1 Şişe Soda
4 Yumurta
Yapılışı;
Önce derin bir kapta Lor Peynir, Rendelenmiş Kaşar Peyniri ve ince kıyılmış maydanozumuzu harmanlıyoruz biraz tuz ve arzuya bağlı olarak pul biber. Böreğimizin şerbeti için derin bir kapta yumurtalarımızı çırpıyoruz ardından süt ve yağı ekleyip bir süre daha çırpıyoruz ve ardından sodayı ekleyip karıştırıyoruz…
Önceden yağladığımız tepsiye yufkamızı serip hazırladığımız şerbetten bir kepçe alıp yufkanın her yerini ıslatıyoruz. Geriye kalan 5 yufkayı dörde bölüyoruz her kat için 4 parça kullanacağız…4 parçayı tepsiye yerleştirip tekrar ıslatıyoruz ve 4 parça daha serip önce ıslatıyor ardından iç harcımızı yayıyoruz… Ve kalan 4’e bölünmüş 3 parça yufkayı önce yufkaları yayıp sonra ıslatarak devam ediyoruz… Yufkalar bittikten sonra kalan şerbeti en üst kata döküyoruz ve yufka şerbeti emsin diye böreğimizi dilimliyoruz…
Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda üstü kızarana kadar pişiriyoruz… Fırından çıkardığımız böreğimizi soğuk su serpip hafif ıslattıktan sonra bez bir örtüye sarıp 15 dakika dinlendirip, servis edebiliriz… Şimdiden Afiyet Olsun
Sevgiler ….
Önce derin bir kapta Lor Peynir, Rendelenmiş Kaşar Peyniri ve ince kıyılmış maydanozumuzu harmanlıyoruz biraz tuz ve arzuya bağlı olarak pul biber. Böreğimizin şerbeti için derin bir kapta yumurtalarımızı çırpıyoruz ardından süt ve yağı ekleyip bir süre daha çırpıyoruz ve ardından sodayı ekleyip karıştırıyoruz…
Önceden yağladığımız tepsiye yufkamızı serip hazırladığımız şerbetten bir kepçe alıp yufkanın her yerini ıslatıyoruz. Geriye kalan 5 yufkayı dörde bölüyoruz her kat için 4 parça kullanacağız…4 parçayı tepsiye yerleştirip tekrar ıslatıyoruz ve 4 parça daha serip önce ıslatıyor ardından iç harcımızı yayıyoruz… Ve kalan 4’e bölünmüş 3 parça yufkayı önce yufkaları yayıp sonra ıslatarak devam ediyoruz… Yufkalar bittikten sonra kalan şerbeti en üst kata döküyoruz ve yufka şerbeti emsin diye böreğimizi dilimliyoruz…
Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda üstü kızarana kadar pişiriyoruz… Fırından çıkardığımız böreğimizi soğuk su serpip hafif ıslattıktan sonra bez bir örtüye sarıp 15 dakika dinlendirip, servis edebiliriz… Şimdiden Afiyet Olsun
Sevgiler ….
ellerinize saglık
YanıtlaSilTeşekkürler ....
Sil